Najlepsze miejsce na nowe znajomości

Pełna wersja: Jak zrobić plastyczny lukier?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Robiłyście kiedys plastyczny lukier? Szukam sprawdzonego przepisu na zrobienie niebieskiego lukru na tort. Jakiego barwnika użyć i wogole jak zrobic taką plastyczną masę?
Ja kiedys robilam takie masy, ale srednio mi to wychodzilo. Nie pamietam juz proporcji, ale uzywalam do tego cukru pudru, zelatyny, wody i jakiegos aromatu, ktory od razu nadawal calosci okreslony kolor
Żeby zrobić plastyczny lukier potrzebna jest jeszcze glukoza, najlepiej taka w płynie. Dzięki niej masa jest rzeczywiście plastyczna i nie bedzie się rwac przy wałkowaniu. Na tej stronie https://www.sweetpaste.pl/jak-zrobic-pla...l,3,6.html masz dokładny przepis jak zrobić taką masę cukrową. Szczerze mówiąc, to czy jest sens samodzielnie przygotowywac taki lukier, jak można kupić gotową masę cukierniczą? Przecież taka masa kosztuje grosze.
wam smakuja te masy lukrowe? przeciez to jest tak slodkie, ze nie da sie tego jesc
to nie jest do jedzenia, tylko do ozdabianiaSmile oczywiście masy lukrowe można jeśc, ale rzeczywiście to jest w zasadzie czysty cukier, więc musi być słodkiSmile
No dobra, a jak już mam taką mase w kawałku, to jak to później nałożyc na tort? Macie na to jakiś własny patent?
To nic trudnego. Masa cukrowa do tortu powinna być elastyczna, więc wystarczy ją rozwałkować na odpowiednio cienki i duży placek, a następnie położyć centralnie na wierzchu tortu. Później całość należy delikatnie wygładzić. Wygładzanie zwykle zajmuje sporo czasu i nie trzeba się z tym spieszyć, żeby nie popsuć efektu. Tutaj https://www.sweetpaste.pl/jak-przygotowa...u,3,7.html masz informacje jak to zrobić krok po kroku, masz też zjęcia podglądowe, także będziesz wiedziała, czy wszytsko robisz dobrze.
Też muszę w końcu spróbować zrobic coś takiego. A te masy cukrowe z tego serwisu sweetpaste.pl jak długo mogą stać w lodówce?
Szczerze to nie wiem, rok? To jest w zasadzie sam cukier, więc nie bardzo ma sie co popsuć.
Przekierowanie